19 januari – Eieren zoeken

Eieren zoeken. Hartstikke leuk met de Pasen maar knap lastig als je bezig bent met een IUI-traject. En dan hoef ik maar één ei te zoeken maar zelfs dat lukt mij niet. Al ruim 9 jaar houd ik mijn cyclus nauwkeurig bij in een app. En conform de verwachting van de app moest ik midden januari positief testen op de vruchtbaarheidstest. Maar welke test ik ook probeerde er kwam geen enkel positief resultaat. Geen streepje, geen blij gezichtje, helemaal niets.

Wat ik wel kreeg was mijn maandelijkse periode, ruim een week te vroeg. Royaal onverwachts op het werk waardoor ik op zoek kon gaan naar een tampon of maandverband. Hoogstwaarschijnlijk komt dit door de boosterprik die ik, als brave burger, op oudjaarsdag gehaald heb. En deze prik heeft alles overhoop gegooid.

Een coronavaccinatie geeft het immuunsysteem een oppepper. Omdat je immuunsysteem dan ook harder werkt in de periode waarin het gebruikelijk wat minder actief is, raakt je menstruatie even ontregeld.

Even ontregeld, goh. Dit is dus waarschijnlijk wat er bij mij is gebeurd.

Goed, geen ritje naar de kliniek dus deze maand.

En misschien maar goed ook. Want in de periode dat ik aan het testen was ontmoette ik een man. Zeer onverwachts, totaal niet gepland maar wel heel bijzonder. En heel erg leuk want vanaf het eerste moment hadden we een klik. Hébben we een klik want we zijn graag bij elkaar, genieten van de weekenden en avonden samen en het is gewoon heel erg fijn.

Op het moment dat je denkt alles onder controle te hebben gooit de natuur het helemaal om én ontmoet ik iemand. Traject gaat overigens wel gewoon door. Februari wordt overgeslagen maar maart/april kunnen we weer doorgaan.