17 december – Contracten ondertekenen

De kerstquiz op het werk zit erop! Helemaal Corona-proof via het internet. Ik was wel op kantoor aanwezig en samen met een aantal collega’s hebben we, met een fles wijn/glühwein en lekkere hapjes, het beste ervan gemaakt. Fijn dat er in deze corona tijd dit soort kleine samenkomsten toch wel mogelijk zijn.

Terug thuis, met het kerstpakket onder mijn arm, loop ik in de woonkamer tegen mijn nieuwe vaatwasser aan. Om mijn leven iets makkelijker te maken heb ik een vaatwasser gekocht. Ik heb maar weinig aanrechtblad en de stapel afwas, hoe mooi ik de toren ook maak, is toch echt een doorn in het oog. En met het oog op, fingers crossed, een zwangerschap, is een vaatwasser toch wel erg fijn. Het is overigens een B-keuze apparaat geworden oftewel een gloednieuw apparaat maar wel met een schoonheidsfoutje (licht krasje of deukje). Tja, onder een licht krasje of deukje versta ik kennelijk toch iets anders want het ding ziet eruit alsof ‘ie van de trap geflikkert is en heeft meer putjes en dutsjes dan mijn bovenbenen 😀 Maar hij komt toch tussen mijn koelkast en wasmachine in te staan dus dikke prima! Moet ik ‘m nog wel even aansluiten maar dat is voor later, eerst lekker de verwarming een aantal standen hoger en de kerstlichtjes aan.

Ik zit op de grond met mijn rug tegen de verwarming aan. Wat is warmte toch fijn! Om mij heen heb ik met kerstlichtjes toch nog een beetje de kerstsfeer geprobeerd op te roepen. Een kerstboom heb ik dit jaar geen zin in, teveel gedoe.

En terwijl ik lekker warm word open ik mijn portal op de website van de kliniek. Ik zag vanmiddag een mail binnenkomen met daarin de melding dat er nieuwe informatie aan mijn dossier is toegevoegd. In totaal zijn er 5 verschillende brochures/contracten en de bedoeling is dat ik deze goed doorlees en onderteken. Gaan we doen!

De brochures/contracten gaan over:

A) Intra Uteriene Inseminatie (IUI)
Een informatie brochure over de verschillende IUI behandelingen die er zijn. Met of zonder stimulatie. Met of zonder hormonen. Met of zonder donorsperma.

B) Contract behandelovereenkomst
Een contract dat ik moet ondertekenen met informatie omtrent stimulatie, complicaties en bijkomende klachten, slagingskans, donorschap en kwaliteit & bestemming sperma.

C) Contract bewaren sperma
Een aantal maanden geleden heb ik 6 rietjes sperma besteld, deze moeten natuurlijk in de vriezer bewaard worden. Het doel van dit contract is te voorzien in bewaring van sperma zodat ik daar, met inachtneming van de voorschriften binnen de instelling, gebruik van kan maken voor eigen voortplanting. De rietjes zijn alleen voor mij bestemd, ik mag ze niet aan iemand anders geven. Een officieel document met allemaal artikelnummers erin.

D) IC cryosperma
Een contract waarin staat dat de kliniek zorgvuldig met de behandelingen omgaat, en dat niet iedere poging resulteert in een zwangerschap. Op dit document moet ik tekenen dat ik de verantwoordelijkheid draag. Ook weer voorzien van artikelen uit het Burgerlijk Wetboek en Wet donorgegevens kunstmatige bevruchting. Het vakje waar de partner mag tekenen mag ik leeg laten.

E) Informatie LH testen
LH testen oftewel ovulatietesten. Dit is een informatie brochure over de testen en wanneer je dient te testen.

Toch wel weer serieus leesvoer. Dingen om over na te denken maar tekenen moet ik toch anders komen we niet verder in het proces. Hoe een hele goede vriendin het verwoordt ‘Je bent zo bewust met alle stappen bezig dat het soms ook spannend mag zijn. Maar je kan het!‘ Tja, meestal is het in een wip gebeurt hehe maar mijn proces is zo bewust dat soms de twijfel opnieuw helemaal oplaait. Niet erg maar soms wel vervelend.

24 december

Alle documenten zijn helemaal doorgelezen en de contracten zijn getekend. De vaatwasser is aangesloten.