8 april – Offerte

De offerte is binnen!

Gelukkig hoef ik dit jaar niet na te denken wat ik met mijn vakantiegeld ga doen 😉

Wat een bedragen gaan er toch in deze business om. Ik heb daar nooit zo bij stil gestaan tot nu toe. Ze zeggen wel eens ‘alles is te koop’ en dat is hier helemaal van toepassing. Gelukkig krijg ik de behandelingskosten, tot op zekere hoogte, betaalt uit een subsidie want die kosten lopen flink op. Maar toch… eigen risico, bepaalde medicijnen die niet vergoed worden, rietjes met zaad, reiskosten, vrije uren opnemen of overwerken, er zijn goedkopere manieren om zwanger te worden. Maar ik mopper niet! Ik ben heel blij dat wij in Nederland deze keuze hebben en ik maak er dankbaar gebruik van.

Ik heb er dus voor gekozen dat de kliniek de donor uitkiest. Enerzijds omdat dit een stuk goedkoper is, anderszijds ook omdat mijn keuze voor mannen tot op heden niet echt succesvol is gebleken. Mij kennende kies ik een donor uit van 1.90 meter, getraind, donkerblond lang haar, universitair afgestudeerd, tig hobbies en vrijwilligerswerk en zit ik over 15 jaar opgescheept met een slungelige rode piekhaartjes puisterige puber die zijn bed niet uit te branden is. En evengoed zal ik van het kind houden maar je krijgt, denk ik, toch valse verwachtingen en dat vind ik niet eerlijk naar het kind toe.
Enfin, de rietjes die voor mij gekozen worden zijn met hun € 475,00 ook behoorlijk aan de prijs.

Bij het bestellen van donorsperma koop je ook een pregnancy slot, je garandeert jezelf eigenlijk van een plaats. Dit kost € 302,50. Met een pregnancyslot voorkomen ze dat een man teveel kinderen op de wereld zet.

Het maximaal aantal gezinnen dat een spermadonor mag voorzien, verschilt van land tot land. Dit wordt het zwangerschapsquotum genoemd. Om het naleven van de zwangerschapsquota te kunnen garanderen, kan het zijn dat u in bepaalde landen een Pregnancy Slot moet kopen.Met een Pregnancy Slot koopt u het recht om zwanger te worden van een spermadonor van één of meerdere kinderen.
https://www.europeanspermbank.com/nl-nl/services/pregnancy-slot

En als laatste betaal je inname kosten per zending. Dit zijn de kosten voor het ontvangst, controle, registratie en opslag voor 1 jaar. De kosten hiervoor zijn € 225,00. Mag toch hopen dat de rietjes donorsperma ontvangen worden met slingers, confettikanonnen en champagne voor dit geld!

En als we alles bij elkaar optellen komen we in totaal op een bedrag van € 3410,-. Inclusief btw. Zes rietjes. Zes pogingen als we ze allemaal gebruiken voor IUI.

Het vakantiegeld is binnen. Nu de rekening nog betalen!