23 maart – Werk inlichten

Het werk inlichten. Met een fulltime baan kan je er eigenlijk niet omheen met dit traject. Vooral omdat ik meerdere malen op korte termijn vrij moet vragen en wij werken met een planning en indeling. Tevens is het op het werk nu onwijs druk. Helaas kan ik er niets aan doen dat ik dit traject moet volgen, ik had het ook liever anders gezien.

Je hoeft werk natuurlijk niet in te lichten, je bent ze niet verplicht om een reden te geven waarom je afwezig bent. Doktersbezoek is in principe voldoende. Toch is het mijns inziens beter om open kaart te spelen. Mijn ervaring is dat openheid voor medewerking zorgt en als je jezelf flexibel opstelt dan is het werk ook meer geneigd om te helpen.

Vorige week heb ik mijn collega ingelicht die het rooster maakt, wel zo prettig dat zij op de hoogte is van mijn situatie en waarom ik steeds, op korte termijn, vrij vraag. Ze vond het een verrassing maar wel erg mooi. En omdat ik denk dat openheid en flexibiliteit belangrijk is heb ik ook meteen de hoofd van de afdeling ingelicht. Een man, die overigens nog niet zo lang werkzaam is op onze afdeling waardoor ik het toch wederom spannend vond om te vertellen. Hij reageerde gelukkig begripvol en gaat in overleg met HR kijken wat de mogelijkheden zijn. Super fijn!