15 januari – Antibiotica

Alsof ik voor iets super leuks kom sta ik rond openingstijd voor de apotheek. Snel voor werktijd wil ik de voorgeschreven antibiotica ophalen.

Als een soort waardevolle schat liggen de 2 tabletjes voor mij op tafel. Met ernaast een glas water. Halfvol, precies zoals de bijsluiter voorschrijft. Vooraf heb ik nog een bakje yoghurt gegeten zodat de tabletjes niet op een lege maag vallen.

‘Zo jongens, gaan jullie maar eens je best doen’. 

En of die tabletten hun best doen! Het eerste half uur gaat prima maar daarna word ik onwijs misselijk, krijg ik maagkrampen en begint het gelijk te borrelen en te rommelen. Collega’s zijn mij op teams kwijt, ik begin te vroeg aan mijn pauze en de klant aan de telefoon krijgt midden in haar verhaal abrupt ons vrolijk doch irritant wachtdeuntje te horen maar ik kan er niets aan doen…..ik voel mij echt slecht. Beroerd, misselijk en ziek. Als ik nu al het effect van 2 tabletten antibiotica niet onopgemerkt kan laten hoe moet dat straks gaan met alle hormonen die ik toegediend krijg?

Ik trek een pak kokos biscuitjes open en de rest van de dag leef ik op droge biscuitjes en water.

Ik mag toch hopen dat, als ‘ie er überhaupt nog zat, de chlamydia zijn zooitje bij elkaar geraapt heeft en vertrokken is….